Gevelreiniging is het verwijderen van aanslag of vervuiling van de gevel. Dit kan worden gedaan door middel van verschillende methoden, afhankelijk van de huidige staat en vervuiling.

Reinigen met stoom:

Door water onder hogedruk te “oververhitten” ontstaat stoom met een temperatuur van +/- 200 °C in de brander en +/- 150 °C aan de spuitnozzle. Vervolgens wordt water en zuurstof (lucht) toegevoegd en wordt een zorgvuldig afgeregelde combinatie van stoom, water en zuurstof (lucht) met een traploos regelbare werkdruk (tot 200 bar) op het oppervlak gespoten en wordt het mogelijk om zonder gebruik van chemie/reinigingsmiddelen verbluffende reinigingsresultaten te behalen.
Daarnaast, omdat het stoom/water/luchtmengsel veel minder inslagkracht (impact) heeft dan water, is de kans op beschadigingen minimaal.

De voordelen van reinigen met stoom:
• Graffiti verwijderen zonder gebruik van chemie en/of afbijtmiddelen
• Kauwgum verwijderen (4 – 5x sneller dan bevriezen of stoom-/chemiemethodes!)
• Zonder beschadigingen reinigen van o.a.: oude (monumentale) gevels, kunstwerken, houten objecten etc…
• Verwijderen van o.a. : verf, coatings, hars, lijmlagen, wegbelijning etc…
• Desinfectie van- en geur bestrijding bij machines, speeltoestellen, sanitaire ruimten, parkeergarages etc…

Chemisch reinigen:

Een chemisch middel wordt aangebracht op het te reinigen oppervlak waardoor het vuil wordt verwijderd. Vervuiling zoals roestvlekken en verfresten kunnen hiermee worden verwijderd.

Impregneren:

Na het reinigen is het verstandig om de gereinigde oppervlakken te impregneren om vochtopname te voorkomen, een herhaling hiervan om de paar jaar is belangrijk om lang te kunnen blijven genieten van de schone oppervlakte. Vuil zal bij een regelmatige impregnering meer moeite hebben met aanhechten.

Voor meer informatie, of het aanvragen van een offerte kunt u gebruik maken van het contact formulier.